Elk Anatomica dressuurzadel is verschillend en kan geheel naar jouw persoonlijke voorkeur samengesteld worden. De anatomica zadels worden onderverdeeld in drie verschillende lijnen: Luxe Line, Sports Line en Comfort Line. Elke lijn is uniek en heeft zijn eigen kenmerken. Wil jij meer weten over de verschillen tussen Luxe , Sports en Comfort Line? Lees dan snel verder!

Luxe Line

Binnen de Luxe Line vallen de volgende zadels: Cygnus Short Roll, Cygnus Long Roll, Octant en Orion. Luxe Line zadels kun je herkennen aan het gele logo vooraan het zadel. Deze zadels hebben een diepe en comfortabele zit, waardoor ze erg comfortabel zijn voor de ruiter en een goed gevoel geven tussen ruiter en paard. Alle Luxe Line zadels worden standaard geproduceerd met dubbele zweetbladen, wat minder kwetsbaar is wanneer je veel paarden rijdt op een dag. De Luxe Line zadels worden geheel gemaakt van luxe kalfsleer, waarbij je zelf de kleur van de stiksel kan uitkiezen.

Het is mogelijk om jouw Anatomica zadel geheel te customizen, zoals een enkel zweetblad of andere ledersoorten, maar bij een Luxe Line zadel worden hier extra kosten voor in rekening gebracht.

Sports Line

Binnen de Sports Line vallen de volgende zadels: Cygnus Short Roll, Cygnus Long Roll en Octant. Sports Line zadels kun je herkennen aan het zilveren ’S-Line’ logo. S-Line zadels hebben een diepe en comfortabele zit, net zoals de Luxe Line zadels. Sports Line zadels worden standaard geleverd met close contact zweetbladen, wat betekent dat het zadel maar een enkele flap heeft, waarbij deze flap niet vastzit aan het kussen. Daarnaast zijn de S-Line zadels voorzien van een opengewerkte boom, waardoor ze ook geschikt zijn voor paarden met een hoge schoft. Deze combinatie zorgt voor een betere connectie en een beter gevoel tussen de benen van de ruiter en de buik van het paard, wat een betere connectie geeft tussen paard en ruiter. De S-Line zadels worden standaard gemaakt met gevulde zadelrokjes, wat meer steun geeft aan het been van de ruiter. Sports Line zadels kunnen gemaakt worden in buffelleer of Italiaans kalfsleer. Het is mogelijk om zelf verschillende leersoorten te combineren bij de zit & de lepel, de kniewrong en de zadelrokjes.  Ook kan je zelf kiezen in welke kleur je de biezen en stiksels van jouw zadel zou willen.

Comfort Line

Binnen de Comfort Line vallen alleen de Cygnus Short Roll en de Cygnus Long Roll modellen. Comfort Line zadels worden geleverd met de achterste singelstoot door de bovenkant van het zweetblad, omdat het zweetblad lager is bevestigd dan bij de andere zadels. Dit zorgt voor een close contact gevoel, omdat het zadel dichter bij het paard ligt en je nog meer ‘om’ je paard zit in plaats van er ‘op’. Het Comfort Line zadel wordt gemaakt met een monoflap zweetblad, wat betekent dat het zweetblad vastzit aan de kussens. Deze combinatie zorgt voor hét ultieme close contact gevoel tussen paard en ruiter. Net zoals bij de S-Line zadels, kunnen de C-Line zadels gemaakt worden van buffelleer of Italiaans kalfsleder.

Ben jij geïnteresseerd in een Anatomica dressuurzadel of zou je meer informatie willen? Twijfel dan niet en stuur een mailtje naar info@anatomica.nl

Leave a Reply